Når du skal have nye gardiner til dine døre og vinduer, kan det være svært at skabe sig et overblik over alle de forskellige typer af gardiner, som man kan vælge imellem. Foruden at de naturligvis alle sammen ser forskellige ud, så har de også forskellige funktioner, der påvirker alt fra søvnkvalitet til privatliv.

Det er altså en ret stor beslutning, som man skal tage, når man er midt i at vælge nye gardiner. I denne artikel kigger vi nærmere på en af de mest populære gardintyper, nemlig plisségardiner. Læs med og bliv klogere på plisségardinernes plusser og minusser.

Fordele ved plisségardiner

Plisségardiner er en af de mest alsidige typer af gardiner, som man kan få. Det skyldes blandt andet det store udvalg af forskellige modeller, som alle har forskellige funktioner, samtidig med at de er enkle og dermed fylder meget lidt i indretningen.

Det er blandt andet en af årsagerne til, at plisségardiner er et populært valg, når man skal have gardiner til sin dør. Typisk må gardinerne nemlig ikke være for brede for ikke at forhindre dørens bevægelser.

En anden fordel er, at man kan få såkaldte up/down plisségardiner, der både kan trækkes ned, men også skubbes op. På den måde kan du helt selv bestemme, hvilken del af vinduet, der skal være tildækket. Bor du for eksempel i en stuelejlighed eller ud til en trafikeret vej, kan det være til stor gene, at folk kan kigge lige ind.

Med et up/down plisségardin kan du nøjes med at dække nederste halvdel af vinduet, og dermed få privatliv uden at give afkald på dagslys.

Det er blot nogle af de mange fordele, der er ved plisségardiner.

Ulemper ved plisségardiner

Selvom plisségardiner er meget praktiske og med høj funktionalitet, så er der naturligvis også enkelte ulemper ved at benytte denne form for afskærmning.

Det er nemlig sådan, at hvor traditionelle gardiner kan være en essentiel del af indretningen i et rum, så er plisségardiner en anelse mere usynlige – man ser dem altså ikke på samme måde, når de ikke er trukket for.

For nogle er det rart, at de ikke fylder mere i indretningen, men for andre kan det være svært at skulle gå på kompromis med traditionelle gardiners indretningsmæssige kvaliteter for at få de praktiske egenskaber, som plisségardiner bringer med sig.

Mange vælger at få assistance fra en professionel gardinrådgiver, når de skal vælge, hvilken type af gardiner der passer ind i deres hjem.