Som overnattende gæst er der intet bedre end et hjemligt og indbydende gæsteværelse. I dagligdagen tjener et sådant værelse typisk et bredt udvalg af øvrige formål. Når der kommer overnattende gæster på besøg, bør det dog være både opryddet, nyligt og velindrettet. Mange springer dog over hvor gærdet er lavest, og det er en skam.

Heldigvis er det ikke krævende at skabe et hyggeligt gæsteværelse. Typisk er et gæsteværelses størrelse begrænset, hvorfor du bør sætte fokus på rummets mest vitale møbel: sengen. Du kan også komme langt med et lille sengebord, en pæn natlampe og friske blomster. Det er detaljerne, der gør forskellen, og får gæsten til at føle sig velkommen.

Hav fokus på varme og blødhed

Et gæsteværelse kan nemt virke for upersonligt. Det er dog relativt nemt at ændre på. Noget så simpelt som at holde et enkelt og tidløst farvetema, kan gøre underværker. Det er nemlig med til at give en diskret varme i rummet. Du kan blot holde farven på væggene hvide, men du kan også give én eller flere af væggene en anden farve; f.eks. en cremet beige.

Du bør også sørge for at bruge en masse teksturer, bløde puder og rigtig gerne et lækkert sengetæppe. Det er sådanne ting, der kan synes unødvendige i et gæsteværelse, men for gæsten er netop dét, der gør hele forskellen. Det er også en god idé, at du tilføjer et lille senge- eller natbord ved siden af sengen, hvor der er plads til føromtalte lampe og vase.

Gardiner er et must

Mange synes gardiner kan ødelægge stemningen i et værelse. Omvendt kan de også tilføje til den rette stemning. Det er dog et spørgsmål om, at vælge de rette gardiner. Der bør ikke herske tvivl om, at det er et must med gardiner. Din gæst skal sove i gæsteværelset og skal selvfølgelig have en god nattesøvn. Derfor skal lyset også kunne afskærmes.

Husk endelig også kunst på væggene. Det er ét af de aspekter, der tilføjer til den hjem- og hyggelige stemning. Dertil er malerier, plakater og øvrige vægdekorationer også med til at dæmpe lyden. Når du vælger kunst, så sørg for at vælge noget, der går godt i spænd med rummets øvrige indretning. Hold det derfor gerne simpelt og minimalistisk.

Gør gæsteværelset omfavnende

Hvis dine gæster overnatter, vil de – sandsynligvis – gerne have lidt privatliv. Gør derfor gæsteværelset omfavnende, så de kan holde sig lidt for sig selv, når de har trukket sig tilbage. Forsøg eksempelvis at gøre plads til et lille arbejds- og makeupbord, hvor der er plads til arbejde ved en bærbar PC. Hæng også gerne et spejl til makeuparbejdet op.

Forsøg også – i hvert fald så vidt muligt – at give gæsten adgang til diverse underholdningskilder. Hæng et TV op på væggen modsat sengen og hav et udvalg af læsestof tilgængeligt i værelset. På trods af, du ikke helt rammer plet ift. valg af bøger eller magasiner, vil gæsten dog sætte pris på tanken, hvorfor de også vil føle sig mere hjemme.