Hvis du ikke har megen plads at gøre godt med i din private bolig, så er det vigtigt, du indretter dig, så du får mest muligt ud af hjemmets kvadratmeter. Det er dog lettere sagt end gjort, men det er bestemt ikke umuligt. Ofte er der dog mange ting, der skal gøres plads til på få kvadratmeter, og det er dét, der er udfordringen for mange.

I denne artikel får du en række gode tips til, hvordan du kan få mest muligt ud af hjemmets kvadratmeter.

1. Vær kreativ med din opbevaring

For mange består problemet i, at finde plads til opbevaring. Det er bestemt heller ikke nemt, hvis ikke, du har megen plads i hjemmet. Det er derfor, det handler om at være kreativ med din opbevaring. Mange overser oplagt muligheder for at opbevare på alternativer steder, som faktisk kan skabe store pladsbesparelser i hjemmet.

De fleste har blot en seng på fire ben. I stedet bør du investere i en god sengeramme, der har god plads til opbevaring. Det kan være i form af skuffer under sengen eller en reol indbygget i hovedgærdet. En sådan sengeramme kan typisk erhverves i JYSK eller IKEA til en relativt beskeden pris.

2. Har du højt til loftet? Udnyt det.

Dette punkt handler også om opbevaring. Og det handler ligeledes om et overset punkt hos mange. Har du højt til loftet derhjemme? Har du udnyttet, at du har højt til loftet? De fleste svarer desværre nej til dette. At du har højt til loftet åbner op for et bredt spektrum af muligheder i forhold til opbevaring.

Dette kan opnås i forbindelse med høje reoler eller ophængte skabe – eller måske endda en god kombination af begge dele. Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er opbevaring typisk én af de helt store problemer ved begrænset plads i hjemmet. Derfor bør du også udnytte, at du har god opbevaringsplads i højden.

3. Skab selv rumfordeling med gulvskifte

Du kan få din bolig til at synes større ved at skabe en bedre rumfordeling ved hjælp af gulvskifte. Det gør sig særligt gældende, hvis du bor i en meget lille bolig – f.eks. en etværelses lejlighed, hvor der ikke er opdeling mellem hhv. stue og køkken. At skifte fra gulv mellem køkken og stue kan i et sådant tilfælde give en bedre følelse af plads.

4. Spisebord med udtræk

Mange har det allerede, men en god løsning på manglende plads, kan være et spisebord med udtræk. De findes i et væld af varianter, hvorfor du naturligvis også kan finde et sådant spisebord, der appellerer til dig. Ved at vælge et lille spisebord, der kan trækkes ud, hvis du får gæster, så får du bedre plads i spisestuen til dagligt.

I mange husstande er der én eller to personer til spisning på daglig basis. Derfor er der næppe behov for et spisebord med plads til seks eller otte personer. Ved i stedet at kunne trække ud, når behovet opstår, kan du nyde de ekstra kvadratmeter i hverdagen.