Hvis du er så uheldig, at du har smidt din nøgle væk, kan du gribe situationen an på flere måder. Hvis du har en ekstranøgle, er det muligt at få lavet en kopi af denne. Det er en løsning, som mange beslutter sig for at vælge, da det både er nemt og billigt.

Faktum er dog, at det ikke altid er en god idé at få lavet en kopi af din nøgle. Måske det kan virke som den bedste løsning, da det kan gøres til en fornuftig pris. Ender du med at gøre dette, skal du dog vide, at du løber en både stor og unødig risiko.

Få ikke en kopi af ekstranøglen

Er din nøgle blevet væk, er det ikke sikkert, at du har tabt den. Det kan ikke udelukkes, at den er blevet stjålet. På den anden side kan nogen have set dig tabe den, hvorefter de har samlet den op. Ved de, hvor du bor, så er der pludselig en stor risiko for indbrud.

Får du blot lavet en kopi af din nøgle, så vil den forsvundne nøgle fortsat kunne bruges. Det betyder, at der er en risiko for at få uindbudte gæster. Netop derfor vil det være en god idé at vælge en anden løsning, så den tabte eller stjålne nøgle ikke længere kan bruges.

Skift i stedet låsen

I stedet for at løbe en stor risiko ved at få lavet en kopi af din nøgle, så er omkodning af lås et bedre valg. På den måde kan du sikre, at den nøgle, der er blevet væk, ikke længere kan bruges. Ganske vist er det dyrere at vælge denne løsning, men pengene til dette formål vil være godt givet ud.

Beslutter du dig for at omkode eller skifte din lås, skal du have fat i en låsesmed. Denne fagperson har evnerne til at bryde den nuværende lås op, hvorefter det vil være muligt at omkode eller udskifte den.

Når det er gjort, så kan du føle dig helt rolig. Det vil nemlig ikke være muligt at bruge den gamle nøgle til noget. Netop derfor kræver mange firmaer eller boligselskaber, at man skifter låsen, hvis man er kommet til at smide sin nøgle væk.