Ønsker du en vedligeholdelsesfri have, som samtidig er skøn og hyggelig at opholde sig i? Så skal du læse med her, hvor du finder 3 bud på at gøre haven indbydende og selvkørende.

Belys haven med solcellelamper

Med solcellelamper skal du ikke tænke på at skifte batterier eller forbinde kabler og ledninger. Solcellelamperne passer sig selv og lader op ved dagslys hver eneste dag. Solcellelamper kan fås på spyd til at sættes i jorden, de kan sættes på husmuren, eller de kan fås som smukke lanterner og lyskæder, som gør din have indbydende og hyggelig at opholde sig i. Solcellelamperne er bæredygtige i forhold til både din økonomi og klimaet, da de udelukkende behøver energi fra solens stråler.

Vild have

Drop græsslåmaskinen og sprøjtemidlerne og lad din have vokse, som den vil. Du kan sælge græsslåmaskinen og bruge pengene på forskellige blomster for at kickstarte din vilde have. Du kan også lægge sten i bunker og på den måde skabe en have, der ligner en smuk eng. Når du først har plantet blomsterne, skal de nok selv formere sig, så du behøver ikke at gøre yderligere. Hos Danmarks Naturfredningsforening kan du læse mere om, hvordan du kan lave en vild have. Du vil opleve at finde en ro ved den vilde have, fordi du ikke skal tænke over at vedligeholde noget. Haven er ikke kun god for dig men også for Danmarks biodiversitet.

Sæt fuglebadet under nedløbsrøret

Har du et nedløbsrør, kan du sætte dit fuglebad under det, så fuglene i haven altid har dejlig frisk vand, uden du behøver at fylde vandbadet op hver dag. Det er vigtigt, at fuglene kan finde vand året rundt, og det er hyggeligt med fuglefløjt i haven, så hvorfor ikke udnytte vandet fra nedløbsrøret til at give fuglene et sted at bade og drikke? Nu er der kun tilbage at nyde livet i din have.