Som forbruger på udkig efter en trampolin vil du blive sat over for et svært valg; du skal vælge mellem nedgravede og fritstående trampoliner. Vi ser fordele og ulemper ved begge trampolintyper, men der er alligevel flere gode grunde til, at vi anbefaler førstnævnte type. Du opnår nemlig mange unikke fordele ved at grave trampolinen ned i haven.

Dog er der selvfølgelig mere opsætningsarbejde forbundet med den nedgravede trampolin, idet der skal graves et dybt hul. Det er en opgave, som du enten selv skal varetage eller overlade til en anlægsgartner. Det tager derfor enten tid eller koster penge at opsætte denne type trampolin.

Sikkerheden maksimeres

Uanset hvor store, modige eller forsigtige dine børn er, så vil der altid være en vis risiko for, at de kommer galt afsted på trampolinen. Derfor synes vi, at du skal gøre alt, hvad du kan for at forebygge uheld.

En effektiv måde, hvorpå du kan maksimere sikkerheden er ved at grave trampolinen ned. Det skal du gøre med henblik på at reducere faldhøjden. Brugerne af trampolinen kan stadig komme til skade, men de vil formentlig slå sig mindre hårdt.

Vælger du denne løsning, så vil du også kunne spare sikkerhedsnettet væk. Dermed ikke sagt, at det ikke er hensigtsmæssigt at montere et sikkerhedsnet på en nedgravet trampolin.

Det sikrer lettere adgang for børnene

Med en nedgravet trampolin kan dine børn let kravle op på trampolinen uden brug af stige eller anden hjælp. Det betyder også, at du ikke behøves at løfte dine børn op og ned hele tiden. Alligevel er vi af den holdning, at man altid bør holde børnene under opsyn, når de hopper på trampolinen.

Du kan fortsat holde dig gode venner med dine naboer

Det er en kendsgerning, at havetrampoliner har ført til mange naboproblemer i årenes løb.

Ved de fritstående trampoliner vil børnene nemlig kunne komme op i en højde, hvor de kan kigge over hækken og derfor har direkte udsyn til naboens have. Dette falder ikke nødvendigvis i god jord hos naboerne, som kan ligge og slikke sol iført badetøj e.l.

Uanset dit forhold til dine naboer kan vi kun anbefale at tage hensyn til deres privatliv ved at købe en nedgravet trampolin. I øvrigt er det en god idé at placere trampolinen med god afstand til grundens skel. Slutteligt bør du opfordre dine børn til ikke at skrige og råbe, når de hopper på trampolinen – det kan nemlig ligeledes være til stor gene for naboerne.