Det er dejligt at have en opsparing. Det giver en følelsen af, at man har råd til at rejse og til at købe noget ekstra lækkert ind til aftensmaden. Sidst men ikke mindst har man råd til at gå til tandlægen, når det er nødvendigt, og man har råd til at tage sig af diverse uforudsete udgifter. Dog er det ikke helt problemfrit blot af have sin opsparing til at stå på en opsparingskonto – specielt ikke under en rasende inflation. Du kan i stedet vælge at placere din opsparing i aktier.

Hvorfor er inflationen dårlig for min opsparing?

Når priserne stiger, bliver værdien af pengene mindre værd. Det betyder altså, at du kan få mindre værdi for 1 dansk krone. Når man derfor taler om, at inflationen har nået 10%, taler man samtidig om, at man kan få 10% mindre for de penge, som man har. Derfor er mange også interesserede i at holde deres forbrugsudgifter nede, når inflationen er på dette høje niveau!

Inflation er dog langt fra et nyt begreb! Inflation sker derimod altid og konstant. For 50 år siden var 1 dansk krone eksempelvis langt mere værd, end den er i dag. Det er grundet en naturlig inflation. Nu til dags ser vi i stedet en meget kraftig inflation, som er kommet grundet omstændigheder rundt omkring i verdenen.

Selvom inflation egentlig ikke er unaturligt, kan det stadig være meget skræmmende, når man ser den skylde gennem Europa, som vi ser i dag. Derfor stiller mange sig selv spørgsmålet: Hvad kan jeg gøre for ikke at miste mine hårdt tjente opsparing?

Lav investeringer med opsparingen

Én af de ting, som du kan gøre for at passe på din opsparing, er investeringer. Hvis du eksempelvis investerer i et landbrug, som dyrker champignoner, er din opsparing mere sikker. Champignonerne følger nemlig inflationen. Det betyder, at når champignonerne stiger i pris fra 16 kr. til 20. kr., følger din investering dette – forudsat at folk selvfølgelig stadig ønsker at købe champignoner!

Din investering – og det afkast, som du opnår – følger ganske enkelt samfundet i stedet for blot at stå stille og samle støv og miste værdi på din opsparing. Hvad ellers skal du vide, hvis du skal være investor under inflationen? Se mere lige her.

Er du interesseret i at gøre et forsøg med investeringer for at passe på din formue? Hvis du er ny på aktiemarkedet, kan det være en meget god idé, at starte med at investere i børsnoterede optioner. Optioner har ry for at være mindre risikofyldte, idet du har muligheden for at se, hvordan pågældende aktiver stiger eller falder i værdi i løbet af en bestemt tidsperiode. Du kan ligeledes vælge ikke at købe, når det kommer til stykket, hvis du har fortrudt.