Dit varme-, el- og vandforbrug kan nemt løbe løbsk, hvis ikke det holdes under kontrol. Det er derfor, det er vigtigt, at det er noget, du er opmærksom på i hverdagen. Ved blot at være omhyggelig med dit brug af el, vand og varme, kan du skabe en stor besparelse på årlig basis. I sidste ende kan dette give dig mere plads i budgettet til sjovere ting.

Mange tror, det er svært at spare penge på deres forbrug. Faktum er dog, at det er relativt nemt, hvis blot du tænker dig om i hverdagen. Herunder finder du en række gode tips til, hvordan du kan holde dine forbrugsudgifter nede. Der er sandsynligvis også ét eller flere af disse tips, der kan hjælpe dig med at holde dine forbrugsudgifter nede.

1. Sluk altid på kontakten

Det er en meget basal ting. De fleste glemmer dog at få det gjort. Du skal huske at slukke på kontakten. Hvis du husker dette, kan du spare mange penge hvert år – specielt hvis det er noget, du før har haft en tendens til at glemme. Dine enheder bruger fortsat strøm, selvom de ikke er tændt og blot står på standby, og derfor skal du slukke på kontakten.

2. Fyld opvaske- og vaskemaskine

Inden du tænder din vaske- eller opvaskemaskine, skal du sørge for, den er helt fyldt. Er den ikke det, så er det ikke blot spild af strøm, men også vand. Derfor er det vigtigt, du sørger for at begge maskiner fyldes helt op. Er de ikke det, så vent med at tænde. Det skader næppe, at du eksempelvis venter én eller to dage yderligere med at starte maskinerne.

3. Mindre tid under bruseren

De fleste kender til, at det er behageligt at stå under bruseren. Derfor er der mange, der bliver stående under det varme vand i lang tid. Faktum er dog, at det hverken er nødvendigt eller billigt. Vil du gerne holde dit vandforbrug nede, bør du også skære ned på tiden under bruseren. Behovet er reelt set ikke større end, at du får vasket dig grundigt.

4. Tjek energimærket på dine hvidevarer

Hvis dine hvidevarer har et par år på bagen, så kan det være værd at kigge på deres energimærke. Er det ikke godt, kan du spare penge ved at skifte dem ud. Det kan være dyrt at købe nye hvidevarer, men på sigt kan det spare dig for penge. I de fleste tilfælde er det endda en mærkbar besparelse, hvis du har hvidevarer, der ikke er blevet skiftet ud i mange år.

5. Skru ned for varmen

Der er mange, der blot har skruet op for varmen vinteren over. Det er også helt fint. Det er dog vigtigt, du sørger for at slukke for den igen. I stedet for at lade varmen buldrer derudaf, så bør du enten slukke eller skrue ned. Hvis du gerne vil holde en god varme i boligen, så hav alle radiatorer tændt på et lavt niveau frem for én, der varmer for fuld skrue.